Onze maatwerktrainingen

Vreemde talen

Niet iedereen ziet reikhalzend uit naar het leren van een vreemde taal. Sommige mensen gruwen van grammatica, anderen hebben nog steeds nachtmerries van die rijtjes Duitse woordjes. Maar het kan ook zo leuk en blikverruimend zijn!

Een taaltraining bij Overtaal is nooit saai. Onze trainers weten elke cursist in beweging te krijgen en tot leren aan te moedigen. U zult merken dat een taal leren sneller gaat dan u wellicht denkt en veel plezier en rendement oplevert.

Wij helpen u uw zakelijke communicatie merkbaar te verbeteren en met meer zelfvertrouwen een gesprek met uw zakenpartners aan te gaan. In welke vorm u uw training ook gegoten wilt hebben: wij adviseren u welk traject voor u het beste is.

 


 

Nederlands voor Nederlandstaligen

Een training in uw moedertaal, het lijkt overbodig. Die taal kent u immers door en door. Denkt u. Want dat wil nog wel eens tegenvallen.

Veel Nederlandstaligen kampen met taalproblemen, variërend van de basale d's en dt's tot complexere kwesties als grammatica, stijl en tekstopbouw. Is het nu: 'een of meer deelnemers is uitgeschakeld' of 'een of meer deelnemers zijn uitgeschakeld'? En zeg je 'ik heb het tegen hun gezegd' of 'ik heb het tegen hen gezegd'? En hoe schrijf je bijvoorbeeld een logisch opgebouwd betoog?

Welk taalprobleem u ook wilt oplossen, Overtaal helpt u. Samen met u bekijken wij welke training het beste past bij uw wensen en mogelijkheden. Onze trainers zijn neerlandici die het heerlijk vinden om taalproblemen uit de weg te ruimen. Al snel merkt u dat u zich met meer zelfvertrouwen uitdrukt, zowel in gesproken Nederlands als op papier.

 


 

Nederlands voor anderstaligen

U bent afkomstig uit het buitenland en werkt nu in Nederland. Omdat bijna iedereen in Nederland wel Engels spreekt, krijgt u misschien de indruk dat het niet nodig is Nederlands te leren.

Toch zult u merken dat het leven in Nederland een stuk aangenamer wordt als u de Nederlandse taal en cultuur leert kennen. U voelt zich eerder thuis en creëert veel goodwill bij collega's en zakenpartners.

Wilt u de basisbeginselen van het Nederlands leren of echt de diepte ingaan? In alle gevallen helpt Overtaal u met een training op maat. Wij geven u goede adviezen, gebaseerd op uw wensen en onze deskundigheid.

 


 

Informeer naar onze mogelijkheden via +31 (0)30 2427002 of taaltrainingen@overtaal.nl.