Conceptvertalingen

Overtaal kan ook vertalingen in conceptkwaliteit leveren, waarbij de doorlooptijd aanzienlijk korter is. Elk document wordt vertaald door een gecertificeerde vertaler, maar wordt niet gecontroleerd door een revisor of aan de interne kwaliteitscontroles van ons standaardproces onderworpen.

Bij een conceptvertaling wordt de gehele brontekst in aanzienlijk minder tijd in de doeltaal omgezet dan bij toepassing van ons volledige 3-stapsproces. De vertaling is geschikt als interne documentatie en voor het doornemen van een grote hoeveelheid materiaal in korte tijd, maar is niet optimaal geschikt voor externe verspreiding. In geval van een bijzonder korte deadline voor een grote hoeveelheid werk, kiezen wij er mogelijk voor om meerdere vertalers in te zetten die tegelijkertijd aan verschillende delen van een document werken. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met u.

Uw contactpersoon bij Overtaal kan met u bespreken in welke situaties een conceptvertaling, of wellicht zelfs een machinevertaling, het best op uw behoeften aansluit.