Tolkdiensten

 


 

Ter plaatse tolken

Door onze wereldwijde netwerk kunnen wij overal ter wereld tolkdiensten aanbieden. U hoeft ons alleen te laten weten wat voor tolk u waar en wanneer nodig hebt.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten tolkdiensten: 'consecutief tolken' en 'simultaan tolken'. Bij consecutief tolken, de soort die gewoonlijk wordt gebruikt voor gesprekken tussen individuen en voor kleine groepen, spreken de spreker van de brontaal en de tolk om de beurt. Deze dienst bieden wij in meer dan 170 talen. De tolken die wij voor consecutief tolken inzetten zijn uiterst professioneel en beschikken over uitzonderlijke taalkundige en interpersoonlijke vaardigheden om de interactie tussen twee (soms meer) talen te bespoedigen.

Simultaan tolken is veel complexer dan consecutief tolken en kost bovendien veel meer inspanning. Deze vorm van tolken wordt gebruikt bij bijvoorbeeld grote conferenties en vergaderingen waar twee of meer talen worden gesproken, zoals van het Europees Parlement en de VN. Bij simultaan tolken zit de tolk in een afgesloten cabine, luistert hij of zij via een koptelefoon naar de spreker en spreekt hij of zij tegelijkertijd de vertaling in een microfoon in. De deelnemers aan de conferentie/vergadering hebben ook een koptelefoon op en luisteren naar de vertaling in hun eigen taal. Voor deze dienst zijn speciaal getrainde tolken en speciale apparatuur nodig; deze kunnen door Overtaal worden geleverd.

 


 

 

Tolken op afstand

Overtaal biedt tolken per telefoon in meer dan 170 talen, zodat taalbarrières binnen luttele seconden worden geslecht. De telefoongesprekken waarop wij deze vorm van tolken toepassen, verlopen meestal via een callcenter waardoor gesprekken snel, veilig en vertrouwelijk kunnen plaatsvinden. Er wordt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat aan de hoogste eisen wat betreft professionaliteit wordt voldaan en dat prettigste en meest productieve werkomgeving wordt gecreëerd.

  • Meer dan 170 talen
  • Snelle connectie
  • Altijd beschikbaar

 

Met onze oplossingen voor tolken voor videoconferenties kunt u via het internet vergaderingen en conferenties beleggen met beeld en geluid en kunt u groepssessies organiseren voor vertegenwoordigers van uw klanten, gekwalificeerde tolken en klanten of andere belanghebbenden die geen Engels spreken. Met de oplossingen van Overtaal heeft u geen gespecialiseerde dure apparatuur nodig en kunt u vrijwel overal en altijd meeluisteren en -praten, zolang u maar een apparaat met internetverbinding heeft.