Overtaal

Voortdurende groei en succes

Overtaal is in 1997 gestart als vertaalbureau van het Europees Parlement. Werk voor de EU bleef de eerste jaren heel belangrijk, maar daarnaast groeide Overtaal al snel uit tot een fullservicebureau voor taal en communicatie, dat een grote verscheidenheid aan bedrijven en organisaties bediende met vele talencombinaties.

In 1998 werd de afdeling Taaltrainingen opgericht, die klanten sindsdien innovatieve oplossingen op maat biedt voor hun behoeften op het gebied van taaltrainingen.

In 2003 deed zich de gelegenheid voor een afdeling Softwarelokalisatie te starten, onder leiding van een voormalige senior vertaler van SAP. Overtaal verwierf datzelfde jaar nog de status van 'SAP language services partner' en we kunnen nu dus bogen op ruim 14 jaar ervaring in het lokaliseren van SAP software. De afdeling biedt een volledig lokalisatiedienstenpakket, inclusief de lokalisatie van websites, marketingcampagnes, media (ondertiteling en voice-overs), etc. Vanaf het begin is Softwarelokalisatie belangrijk geweest voor klanten bij het bedienen van hun markten en het communiceren met stakeholders in hun eigen talen.

In 2008 volgde het samengaan van Overtaal met de grote internationale aanbieder van taaldiensten, TransPerfect Translations. Overtaal heeft daarbij de eigen identiteit kunnen behouden, maar heeft wel de sprong gemaakt van Nederlands bedrijf dat hoofdzakelijk actief was op de Nederlandse markt, naar een waarlijk internationale speler, met een wereldomspannend netwerk dat wereldwijd diensten verleent, gebruikmakend van de nieuwste technologieën. We kunnen echt zeggen dat we eersteklas service bieden aan onze klanten, zowel lokaal als internationaal.

 

Nederlandse kwaliteit met een internationaal bereik

Vandaag de dag is Overtaal een ervaren, beproefd en vertrouwd Nederlands bureau met een internationaal bereik. We paren het professionalisme en de passie van onze Nederlandse beginjaren aan de internationale capaciteiten, drive en servicegerichtheid van een waarlijk internationale organisatie, met 24/7 dienstverlening, het hele jaar rond.

Op zoek naar een betrouwbare partner voor taaldiensten voor de lange termijn? Kies dan voor Overtaal BV, een internationale dienstverlener met een Nederlandse mentaliteit.