Werken bij Overtaal

De meeste van onze ruim 75 medewerkers hebben talen- en/of vertaalstudies afgerond op universiteit of HBO-niveau. Taal is onze kracht én onze passie.

 

Waarom werken bij Overtaal?

  • Uitdagende functie met carrièreperspectief
  • Dynamische, ondernemende cultuur
  • Gevarieerd klantenbestand
  • Gevarieerd dienstenaanbod
  • Groeiend bedrijf
  • Internationale werkomgeving
  • Wereldwijd netwerk

 

 

 

 

Wie slagen er bij Overtaal?

Creatieve geesten. Harde werkers, innovatoren, mensen met een visie. Pioniers. Maar alleen als het ook teamspelers zijn.

Het succes van Overtaal is het succes van mensen met deze eigenschappen. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega's met dezelfde waarden en prioriteiten als die waarop ons bedrijf is gebouwd.

Ons Team

Wij zijn natuurlijk een beetje bevooroordeeld, maar wij zijn behoorlijk trots op het Overtaal-team. Ons succes is het gevolg van het talent en de toewijding van onze medewerkers, allemaal mensen die er steeds weer alles aan doen om onze klanten perfect van dienst te zijn.

 

Projectcoördinatoren en -managers

Onze projectmanagers zijn echte probleemoplossers. De ene keer werken ze nauw samen met de klant, de andere sturen ze onafhankelijk projectteams aan. Maar wat we ook doen en hoe we het ook doen, het zijn onze projectmanagers die onze projecten opzetten, inplannen, laten uitvoeren en monitoren.

Door onze aanhoudende groei zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe projectmanagers met de juiste ervaring en/of vaardigheden op het gebied van vertalen en lokalisatie. Momenteel zijn wij op zoek naar een projectmanager voor ons kantoor in Parijs.


Vertalers

Onze vertalers vormen een breed georiënteerd, vindingrijk team dat zich volledig wijdt aan het succes van onze klanten. Ongeacht hun specialisme – medisch, juridisch, marketing, IT of wat dan ook – hebben ze allen een diepgewortelde drang ervoor te zorgen dat de documenten en andere talige uitingen van de klant op taalkundig vlak onberispelijk zijn. Al te vaak schemert de brontaal nog door vertalingen heen. De vertalers van Overtaal zijn er bij uitstek bedreven in om vertaalde teksten er te laten uitzien alsof ze in de doeltaal zijn geschreven. Ze stellen zich niet tevreden met rechttoe-rechtaanvertalingen, maar vullen hun vertaalvaardigheden aan met copywritingvaardigheden.

Wij zijn voortdurend op zoek naar uitmuntende freelance vertalers om mee samen te werken. Ervaren vertalers die met ons willen werken worden van harte uitgenodigd contact met ons op te nemen.

We hebben ook regelmatig vacatures voor interne vertalers.


Technische support

Naast onze onvolprezen systeembeheerder hebben we ook een 'TOTO'-team, bestaande uit technisch vaardige en servicegerichte lokalisatie-engineers. Zij weten alles over bestandsformaten, formattering en lay-out, taal- en vertaaltools, macro’s, sjablonen, etcetera, etcetera. TOTO zorgt ervoor dat onze productieprocessen efficiënt en soepel verlopen.