Translations.com is in 1999 opgericht vanuit het idee dat goede service een van de belangrijkste onderscheidende factoren in de vertaal- en lokalisatiebranche is – en dat altijd zal blijven. Translations.com richt zich op het aangaan van nauwe, langdurige relaties met de klant, door het leven van die klant gemakkelijker te maken en door taaldiensten te leveren die de verwachting te boven gaan. Translations.com biedt vele soorten diensten en softwareapplicaties op het gebied van taal en lokalisatie. Of u nu een oplossing nodig heeft om een tientalige e-commercewebsite in te richten en gesynchroniseerd te houden, een stuk software in 23 talen tegelijk wilt introduceren, of marketingmateriaal wilt laten aanpassen zodat dit de juiste toon treft in een opkomende markt, Translations.com kan u daarbij van dienst zijn. Als onderdeel van Translations.com kan Overtaal een beroep doen op de middelen en capaciteiten van Translations.com, waardoor ons bereik werkelijk wereldomspannend is.

 


 

TransPerfect is een groep bedrijven die wereldwijd zakelijke diensten aanbieden in meer dan 170 talen. TransPerfect heeft zijn hoofdkantoor in New York en 85 vestigingen verspreid over 6 continenten.

Als grootste private taal- en communicatieleverancier ter wereld, heeft TransPerfect een uitgebreid aanbod van taalkundige en zakelijke diensten, op het gebied van o.a. vertalingen, tolken, websitelokalisatie, ondertiteling en voice-overs, multiculturele marketing, advies over diversiteit en inclusie, juridische transcriptie en ondersteuning bij rechtszaken voor multinationals. TransPerfect streeft ernaar ’s werelds grootste en toonaangevende aanbieder te zijn van taalkundige en zakelijke oplossingen.

Voor meer informatie over TransPerfect, het moederbedrijf van Overtaal, bezoekt u de website van TransPerfect.

 


 

 

Wie kiest voor een vertaalbureau met het VViN-logo, kiest voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Er is een gedragscode voor alle aangesloten bureaus, zodat klanten en collega-bureaus weten wat ze mogen verwachten, naast de zaken die puur met vertalingen te maken hebben. In het onwaarschijnlijke geval dat u ontevreden bent met de dienstverlening van een bij de VViN aangesloten partij, kunt u gebruikmaken van de geschillenregeling van de VViN.

De VViN is lid van de EUATC, de Europese paraplu-organisatie voor vertaalbureaus.

 


 

 

GALA (Globalization and Localization Association) is ’s werelds grootste branchevereniging voor de (ver)taalbranche. Als non-profitorganisatie verzorgt GALA middelen, trainingen, belangenvertegenwoordiging en onderzoek voor duizenden bedrijven wereldwijd.

De leden van GALA zijn bedrijven en organisaties overal ter wereld die:

  • taaldiensten leveren, zoals onder meer vertalingen, lokalisatie, tolkdiensten, globaliserings- en internationaliseringsdiensten;
  • werken aan taaltechnologieën en softwaretools op het gebied van bijvoorbeeld vertalingen, analyses, terminologie, workflow;
  • gebruikmaken van taal-, vertaal-, lokalisatie- en tolkdiensten en -technologieën om te communiceren met hun internationale doelgroepen en markten;
  • onderzoek doen en taalonderwijs, taaltrainingen en trainingen op het gebied van professionele ontwikkeling verzorgen;
  • adviseren over taal- en vertaalkwesties.

 


 

 

Overtaal is een officiële SAP Language Service Partner.

SAP Partners spelen een belangrijke rol bij het helpen organisaties (van klein tot groot en in alle sectoren) hun processen te transformeren en efficiënt te laten verlopen. Zij zijn gecertificeerde SAP-professionals die u kunnen helpen de SAP-oplossing te bouwen, implementeren en onderhouden die het best aansluit bij uw unieke situatie en wensen.

SAP Partners op het gebied van vertalingen hebben expertise op het gebied van de uitvoering en het projectmanagement van vertaalprojecten voor SAP software.

 


 

In 1997 gestart als vertaalbureau van het Europees Parlement, is Overtaal uitgegroeid tot een fullservicebureau voor taal en communicatie. We werken nog steeds veel voor de EU, vooral voor de Europese Commissie en het Vertaalbureau voor de organen van de Europese Unie.

 


 

ISO 9001:2015- en ISO 17100:2015-gecertificeerd

  

TransPerfect werkt conform de meest veeleisende kwaliteitsnormen en is in 2003 officieel gecertificeerd volgens ISO 9001. Overtaal is zelfs ISO 9001:2015-gecertificeerd door TŰV SŰD, een van de meest gerespecteerde testinstituten ter wereld. We hebben aangetoond dat we werken in overeenstemming met de hoogste kwaliteitsnormen die wereldwijd worden erkend en herkend.

Bovendien heeft TransPerfect zich ook laten certificeren volgens de nieuwe norm ISO 17100:2015. ISO 17100:2015 is een strenge norm speciaal voor de vertaalsector, die erop toeziet dat leveranciers van vertaaldiensten alles in huis hebben en werken volgens processen die nodig zijn om kwaliteitsvertalingen te kunnen leveren.  Al onze projecten zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole, waarbij we gebruikmaken van gecertificeerde mensen, processen en technologieën.

 


 

 

Overtaal is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO heeft een belangrijke rol bij het op de agenda zetten van particulier opleiden in Nederland en is een vanzelfsprekende gesprekspartner voor politiek, ministeries, onderwijspartijen, maatschappelijke organisaties en de media.

Wij conformeren ons aan de gedragscode van de NRTO.